Workshops

Workshops

 

Behöver din kör en nytändning, där gamla mönster får brytas för att ge plats för lek och lustfyllda experiment? Vill ni jobba med kommunikation och närvaro inom kören, för att kunna erbjuda er publik en föreställning full av uttrycksom berör? Eller är ni intresserade av en ”kör-kick off” som innehåller en mix av t.ex. sångteknik, rytmik eller sydafrikansk gumbootdans

Röstkraft skräddarsyr workshops efter körens önskemål. Nedan finns förslag på innehåll. Längden på workshopen kan variera från 1 timme till en hel helg. Självklart kan vi även komma överrens om ett visst antal återkommande gånger vi träffas.

För prisuppgifter, kontakta Röstkraft:

E-mail: info@rostkraft.se

Tel: 0707-184514

Mer information

 

Scenisk kör

Vi jobbar med närvaro, uttryck och rummets möjligheter.

Vi utgår från övningar som syftar till att hitta en stark och avslappnad närvaro i gruppen. Att använda sina egna äkta känslor när en sång ska fyllas med mening är svårt men det finns teknik för att hitta dit - vi jobbar med bland annat med aktiva verb. Och att våga vara modig. Utifrån begreppet Rum-Tid-Kraft får kören pröva möjligheter till olika förflyttningar och formationer i rummet. Målet är att kören ska få idéer till att erbjuda sin publik en konsert innehållande flera olika sinnesintryck som bildar en helhetsupplevelse.

Röst och rörelse

En workshop där fokus ligger på att med hjälp av rörelser upptäcka röstens möjligheter och kraft. Vi använder oss av övningar som syftar till att utforska hela rösten för att uppnå en helt avspänd röst. Tyngdpunkten ligger på att utforska, upptäcka, leka och improvisera. Målet med workshopen är att stärka rösten och kroppsmedvetenheten och att väcka deltagarnas lust och mod att utveckla sin kreativitet och fantasi. Här finns inga rätt och fel, bara möjligheter.

Gumbootdans

Med gummistövlar på fötterna, fotstamp och handklapp, ger vi oss in i en bit av Sydafrikas historia. Gumbootdans är en kraftfull dans med ursprung i gruv- och skeppsvarvsindustrin. En ledare ropar ut olika kommandon vilka följs av en tydlig rytm som resten av gruppen utför unisont genom att klappa, stampa och röra sig. Dansen bygger på call and response, rytmisk exakthet, humor och energi. Genom gruppens gemensamma kraftansträngning, brukar deltagarna lyckas utföra stegkombinationer som till en början verkar helt omöjliga. Det leder ofta till skratt och en ger en stark samhörighetskänsla

För inspiration, sök på gumboot på youtube.com

Besöksadress: Sankt Eriks torg 3, Uppsala

 

Telefon: 0707-184514

 

E-post: info@rostkraft.se