Röst

Röstlektioner

Röstlektioner för dig som vill utveckla din röst. Är du nyfiken på att upptäcka dina röstresurser, ska du hålla ett föredrag eller tal, använder du din rösten mycket i jobbet och känner du dig ofta sliten eller trött i rösten?

 

Mer information

Röstlektioner för dig som vill utveckla din talröst. Ska du hålla ett föredrag eller tal, använder du din rösten mycket i jobbet och känner du dig ofta sliten eller trött i rösten? Håller du på med teater? Är du helt enkelt nyfiken på att upptäcka dina röstresurser? Barn, ungdomar och vuxna, ni är välkomna till Röstkraft. Vi skräddarsyr upplägget efter varje individs önskemål.

Nedan finns förslag på möjliga arbetsområden:

Hållbar röst: Du får redskap och vägledning till hur du behåller och utvecklar en sund, hållbar och frisk röst.

 

Personlighet: Vi letar oss fram till din personliga röst och ditt personliga uttryck. 

Dynamik och inlevelse: Genom olika övningar får du utmaningar som syftar till att tala starkare, svagare, mer rytmiskt och mer inlevelsestarkt. 

Tolkning: Du får träna dig i att tolka olika texter och vidare koppla ihop det med egna upplevelser så att ditt framträdande blir personligt.

Kroppsmedvetenhet: Röst och kropp hänger ihop. Genom att medvetandegöra hur du står och hur du rör dig kan du bestämma hur du vill att din publik och omgivning ska uppfatta dig. Att arbeta sunt och aktivt med kroppen hjälper dig även taltekniskt. 

Mikrofonteknik: Lär dig att avslappnat tala i mikrofon och att förhålla dig till en uppmickad ljudbild.

Upplägg: Vid ditt första tillfälle kommer du få göra olika övningar som syftar till att vi hittar ett upplägg som känns rätt för dig. Vi utgår ifrån dina mål och hur mycket tid du är beredd att lägga ner på att utveckla din röst. Du kommer att få vägledning och övningar som är anpassade just för din röst, så du vet hur du ska gå vidare för att utvecklas.

 

Besöksadress: Sankt Eriks torg 3, Uppsala

 

Telefon: 0707-184514

 

E-post: info@rostkraft.se